How to make a stone


Welkom in de Tekenkamer van CO+CB!

Op 5, 8 en 9 november starten we met het tekenen van de eerste contouren van ons nieuwe onderwijs: de stones en challenges van niveaus 1, 2 en 3. Om de stoneteams hierin te ondersteunen hebben we* How To Make A Stone gemaakt: een ontwerpproces met een aantal stappen. Per stap is een instructie opgesteld voor de uitvoering. Deze instructie vind je op deze site; een pdf is beschikbaar via de menuknop rechtsboven.

Tijdens de ontwikkeldriedaagse in november werk je met je team aan stap 2. Stap 0 en 1 zijn de afgelopen weken reeds gezet door de impactcoördinatoren. Stappen 3, 4 en 5 volgen later.

Per stap maken we duidelijk wat de bedoeling is, waarom de stap belangrijk is en hoe je het aanpakt. Ook verwijzen we naar belangrijke onderliggende documenten die relevant zijn om erbij te pakken. Om de stappen meer tot leven te brengen, hebben we ook een voorbeeldstone ontwikkeld: dit is een fictieve stone voor het impactgebied Vernieuwers op niveau 1. Daarnaast hebben we het verhaal van Amber geschreven. Amber is een CO-student die in de propedeuse een stone doorloopt. Hoe beleeft zij het nieuwe onderwijs?

We wensen je veel plezier en succes met het ontwerpen van het nieuwe onderwijs. Er is veel nieuw, en er komt veel informatie tegelijk. Onthoud met je team: het hoeft niet allemaal meteen perfect, fouten maken mag en de driedaagse in november is slechts een eerste stap. Kom je er niet uit? Zet een van de hulplijnen in die op 5, 8 en 9 november beschikbaar komen!

*Wie zijn ‘we’? Aan ‘How to make a stone’ werkten talloze collega’s mee. We noemen er een paar in het bijzonder: Silvana Beerends-Pavlovic, Jan Jaap Heine, Zuzana van Polen, Lilian Scholing, Thomas van Aalten, Annemieke Boer, Joanne van den Born, Barbara Devilee, Rick Goossens, Yente den Rooijen, Rian Harmsen, Hyshil Sander, Suzanne Okkes, Richard van der Veen en Kim Voogdt.

STAP 0

Kernactiviteiten impactgebied
Afgerond

STAP 1

Leeruitkomsten
Blok 2

STAP 2

Beroepsvraagstukken, werkproces en beroepsproducten
5, 8, 9 november

2.1 | 2.2 | 2.3 | 2.4

STAP 3

Toetsing

3A | 3B

STAP 4

Leeractiviteiten

4 | 4.1 | 4.2 | 4.3 | 4.4

STAP 5

Logistiek

Colofon

De informatie op deze site wordt verzorgd en onderhouden door de opleidingen Communicatie (CO) en Creative Business (CB) van de Hogeschool van Amsterdam.
Alle informatie valt onder copyright © van de HvA, tenzij een andere bron is vermeld.

Disclaimer
Powered by CO & CB