Niveau 3

CHALLENGES: VERHALEN VERDIENEN TOEKOMST - 30 ECT

VERDIENERS EN ONDERNEMERS | VERBEELDERS EN VERMAKERS

Verhalen verdienen toekomst

Verhalen verdienen toekomst

Ben je creatief en werk je graag vanuit een commercieel uitgangspunt? Of ben je een ondernemer die graag in de creatieve sector aan de slag wil? In deze challenge leer je professioneel te functioneren in een eigen creatief, commercieel en innovatief mediabedrijf waarbij een magazine gemaakt en verkocht wordt.
 
In 20 weken vorm je met je medestudenten een bedrijf rondom een magazine. Jullie maken dit magazine helemaal zelf: van thema, bladformule en doelgroep tot aan de teksten, fotografie en design. Bovendien is het de bedoeling dat er daadwerkelijk omzet wordt behaald. Jullie maken dus niet alleen content, maar doen ook onderzoek naar de internationale publishingmarkt, ontwikkelen een verkoopstrategie, stellen een operationeel marketingplan op en voeren dit uit. De productie en logistiek van het magazine ligt helemaal bij jullie. Jullie bedrijf heeft een actieve online omgeving waar voortdurend nieuwe content voor moet komen.
 
Je ontwikkelt in deze challenge zelf een visie op de toekomst van publishing. Maar vooral leer je samenwerken in een innovatief en creatief mediabedrijf en alles wat daarbij komt kijken.
 

Wat ga je maken en leren?  
Voor het printproduct en de online omgeving creëer en produceer je content. Je gaat veel maken. Jullie printproduct moet ook omzet opleveren, door bijvoorbeeld verkoop aan consumenten of door het binnenhalen van adverteerders. Je gaat dus ook ondernemen.

Als groep zijn jullie verantwoordelijk voor het gehele proces; idee, content (tekst en beeld), redactie, vormgeving, productie, verkoop en logistiek. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je levert aan het eind een individueel portfolio in.  
 
Aan het eind van deze challenge ben je klaar voor de wereld van publishing. Je weet hoe je verhalen van waarde kan vinden, vastleggen en in de markt kan zetten. Je bent bekend in de huidige wereld van uitgevers en hebt genoeg kennis van hun producten, doelgroepen en strategieën om een je eigen rol te pakken als publisher van de toekomst.  
 

Voor wie? 
Deze uitdagende challenge is voor studenten die zowel ondernemend als creatief zijn en graag hard willen werken om een prachtig resultaat neer te zetten. Let op: we gaan uit van full-time inzet, een hoog niveau en basiskennis van Indesign en Photoshop.  

 

Wanneer ?
Binnen de challenge zal er een buitenlandreis zijn. Reken hiervoor een eigen bijdrage van ongeveer €300,- voor de Nederlandstalige challenge en €450,- voor de Engelstalige minor.

Deze challenge bieden we aan vanaf februari 2024. We bieden dit programma ook aan als Engelstalige minor (Stories with Future Value). Kijk hiervoor op de aanmeldpagina voor minoren.

 

Contact  
Voor meer informatie: Violet Wanrooij v.a.r.wanrooij@hva.nl  

In deze stone maak je de volgende media:

BEELD | TEKST | CONCEPT

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN

VERLEIDERS &
VERMARKTERS

VERNIEUWERS

WERELD
VERBETERAARS

VERBEELDERS &
VERMAKERS

VERDIENERS & ONDERNEMERS

VERBINDERS &
VERANDERAARS

VERPLICHT

ENGELSTALIG

LEGENDA MAAKONDERWIJS

AUDIO

VIDEO

BEELD

CONCEPT

TEKST

DIGITAAL

LOCATIE

KEUZE

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN

VERLEIDERS &
VERMARKTERS

VERNIEUWERS

WERELD
VERBETERAARS

VERBEELDERS &
VERMAKERS

VERDIENERS & ONDERNEMERS

VERBINDERS &
VERANDERAARS

OVERIGE ICONEN

ENGELSTALIG

VERPLICHT

LEGENDA MAAKONDERWIJS

AUDIO

VIDEO

BEELD

CONCEPT

TEKST

DIGITAAL

KEUZE

LOCATIE