Niveau 3

STONES: MAKEN OM TE RAKEN - 15 ECT

VERBEELDERS EN VERMAKERS

Maken om te raken

Maken om te raken

Ben jij een maker pur sang, een creatieveling die smult van entertainment in al haar bijzondere verschijningsvormen en een heuse verhalenbinger? Kies dan voor Maken om te raken!  

Wanneer heb jij voor het laatst gehuild om een video of lag je op de grond van het lachen? In deze stone leer je mensen raken met videoverhalen. Vermaak met een lach en een traan. Denk aan een ontroerende commercial, een absurdistische sketch, een geestige animatie, een meeslepende videoclip of een hilarische spelshow.  

Wat ga je leren?  

Hoe maak je nu die humoristische of ontroerende video? Welke inzichten in de psychologie van de mens heb je hiervoor nodig? Welke culturele bagage moet je verzamelen om de juiste ethische afwegingen te maken? Met welke maatschappelijke trends en thema’s moet je rekening houden? En dan moet de video die jij bedenkt ook nog passen bij de doelgroep. Een flink klusje om in de vingers te krijgen, maar daar gaan wij je bij helpen. 

Wat ga je doen?  

Je maakt meerdere video’s. Je werkt voor een opdrachtgever als SIRE, NPO’s 3Lab of een mediamerk. Eén van de video’s die je gaat maken is een explainervideo die je samen met een groepje ontwikkelt, waarin jullie je onderzoeksresultaten presenteren en jullie geformuleerde kernboodschap van het scherm spat. De tweede video is jouw eigen, individuele productie waarmee jij je opdrachtgever van de stoel gaat blazen. In de vorm en inhoud ben je volledig vrij. Ik hoor je denken: een serieus goede video maken, dat is best veel werk. Dat klopt, maar je werkt samen met een buddy in de voorbereiding en op de draaidagen. Om alle inspiratie die je opdoet en je creatieve ontwikkeling als videomaker bij te houden werk je aan een creatief dossier. Hierin onderbouw je ook je eigen videoproductie aan de hand van de theorieën die je krijgt over vermaak, beeldende verhalen vertellen, humor, ontroering, ethiek en meer.

Wanneer kies je voor deze stone?  

Wat je gaat worden is een creatieve verhalenmaker die nog beter weet hoe je een publiek met jouw video kunt inpakken. Affiniteit met video is een grote pré, ervaring met montage is zeer aan te raden. 

Praktisch:  

Deze Stone wordt in alle blokken van studiejaar 2023-2024 aangeboden. Vragen over deze stone? Neem contact op met stonecoördinator (ad interim) Machteld Bijl via m.bijl@hva.nl 

In deze stone maak je de volgende media:

VIDEO

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN
OVERIGE ICONEN

VERLEIDERS &
VERMARKTERS

VERNIEUWERS

WERELD
VERBETERAARS

VERBEELDERS &
VERMAKERS

VERDIENERS & ONDERNEMERS

VERBINDERS &
VERANDERAARS

VERPLICHT

ENGELSTALIG

LEGENDA MAAKONDERWIJS

AUDIO

VIDEO

BEELD

CONCEPT

TEKST

DIGITAAL

LOCATIE

KEUZE

LEGENDA IMPACTGEBIEDEN

VERLEIDERS &
VERMARKTERS

VERNIEUWERS

WERELD
VERBETERAARS

VERBEELDERS &
VERMAKERS

VERDIENERS & ONDERNEMERS

VERBINDERS &
VERANDERAARS

OVERIGE ICONEN

ENGELSTALIG

VERPLICHT

LEGENDA MAAKONDERWIJS

AUDIO

VIDEO

BEELD

CONCEPT

TEKST

DIGITAAL

KEUZE

LOCATIE